Klamforth claims OMA Winter Nationals round two win in Pro debut

Een maand nadat de serie van start ging op een mooie herfstdag, begonnen ronde twee van de nieuwe Parts Unlimited Off-road Motorcycle en ATV Winter Nationals zijn naam eer aan te doen, met koude, bewolkte weersvoorspellingen bij de Motion Pro Bone Yard Cross- land Nationaal, ronde twee van de serie. Maar het regende of sneeuwde niet, in tegenstelling tot andere delen van Tennessee, waardoor het bijna ideaal was om op de boerderij van Ricky Doores aan de rand van Nashville te rijden.

Zach Klamforth herstelde van een paar lekkages om de tweede ronde van de Parts Unlimited OMA Winter Nationals te winnen, de eerste keer dat hij Pro reed.

Toen de geblokte vlag viel, stond Zach Klamforth uit Ohio aan de leiding van zijn Sport Cycles Racing / Enduro Engineering Suspension / Moose-gesponsorde YZ250 – een nogal onverwacht resultaat gezien het feit dat dit de eerste keer was dat hij ooit zou zijn stapte over naar de Pro divisie.

‘Ik kreeg de holeshot en crashte in de eerste bocht, daarna crashte ik daar in het bos – raakte een boom en raakte verstrikt, alsof mijn voet in de boom verstrikt raakte en iedereen bij me kwam – en toen begon ik mensen uit te pikken ,” hij zei.

Nick Fahringer van Husaberg leidde de middelste etappes van de race op zijn Pirelli / Motorex / Troy Lee Designs FX 450 na een vreselijke start. Maar hij werd een beetje zelfgenoegzaam, waardoor Klamforth kon besluipen en hem kon vangen terwijl ze allebei ontgroeiden. Vanwege een droge pauze had Klamforth de snellere pit, omdat de fiets van Fahringer de standaard schroefdop van de gasklep behield. Hoewel de pas Fahringer wakker maakte, kon hij niet passeren en moest hij genoegen nemen met de tweede plaats.

Nadat Nick Fahringer als laatste van de lijn was gekomen, leidde hij het middelste deel van de race, maar werd toen zelfgenoegzaam, waardoor Klamforth hem kon dutten. Een langzamere pitstop zette hem op de tweede plaats om te blijven.

Ondertussen had de op de RM250 gemonteerde Shane Klimek zijn handen vol aan Moto-X Dreams / Factory Connection KX250F-rijder Nathan Alering. Als veteraan van OMA-races had Klimek uiteindelijk de overhand toen OMA-first-timer Alering uiteindelijk terugliep, niet in staat om even snel door de single-track te gaan.

Shane Klimek had een tijdje zijn handen vol aan Nathan Alering, maar eindigde uiteindelijk weg naar een veilige derde plaats.

Gas Gas EC 250-gemonteerde Daniel Janus werd vijfde overall en behaalde zowel de eerste A overall als de Open A overwinning na een stevig gevecht met mede Open A racer Charlie Deutscher op zijn YZ250 en Lite A winnaar Derek Spangler, die de achterrem op zijn WR250F in de late gang.

Harvey Whitaker bereikte de finish als achtste met een bijna ingestort achterwiel op zijn Husaberg FE 570, maar hij versloeg nog steeds Yamaha-gemonteerde Ralph Feld voor de overwinning van de 40+ A-divisie. Nieuwkomer Robbie King rondde de algehele top 10 af en werd vijfde Pro aan boord van zijn Noord-Texas Yamaha / SMS Racing / Hinson YZ450F.

Comments are closed.

edit